În articolul de astăzi abordăm un subiect relativ nou în ceea ce privește amenajările interioare și anume amenajarea biroului de acasă. Dacă ar fi să ne raportăm la câțiva ani în urmă, ideea de amenajare a unui spațiu dedicat biroului aproape că nici nu exista. Însă, odată cu evoluția tehnologiei de care suntem astăzi înconjurați, o dată cu restricțiile impuse de condițiile sanitare din ultimii ani și ideile de amenajare interioară au cunoscut un progres vizibil.
Te invităm să parcurgi următorul articol pentru a afla idei de amenajare pentru zona office atât cea de acasă cât și cea de la firmă.
Amenajarea biroului de acasă
Amenajarea unui birou în spațiul de acasă poate fi o provocare. De aceea e important să stabilești de la început câteva repere pe care să le urmezi atunci când începi să amenajezi un astfel de spațiu.
Există două variante pentru care vrei să amenajezi un birou. Fie pentru copii, fie pentru tine, însă pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt similari.
Începe cu activitatea pe care o desfășori
Un prim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este activitatea pentru care vei folosi spațiul. În funcție de acest detaliu îți poți alege și proiecta camera potrivită nevoilor tale.
Ești într-un mare avantaj, dacă ai posibilitatea să-ți alegi și camera care va deveni birou. Dacă lucrezi într-un domeniu creativ ai nevoie de lumină naturală cât cuprinde, deci ferestre mari care să faciliteze pătrunderea razelor solare. În schimb, dacă ești mai mult pe tehnic, prea multă lumină poate crea disconfort.
În ceea ce privește mobilierul, dacă nu dispui de un spațiu întocmai generos, soluția cea mai prielnică ar fi să optezi pentru cea făcută la comandă. Astfel ai asigurat confortul, spațiul de depozitare necesar cât și designul viitorului birou.
Atmosferă
Gradul de productivitate este asigurat și de atmosfera încăperii în care îți desfășori activitatea. Deci, dacă îți dorești să te desfășori la capacitate maximă îți recomandăm să ai în vedere și acest aspect atunci când îți alegi spațiul pentru amenajarea biroului.
O cameră liniștită, bine izolată fonic, chiar retrasă de restul încăperilor ar fi de luat în calcul.
Dimensiunea biroului
Atunci când îți alegi dimensiunea biroului raportează-te și la cât de mult îți place să te desfășori, cât de mare este echipamentul cu care lucrezi, dar și la spațiul de care dispui.
Pentru încăperile mari nu sunt necesare detalii amănunțite. Însă în cazul unei camere de dimensiuni medii, recomandăm un birou rabatabil sau pliabil. În cazul celui rabatabil îl poți lipi de perete atunci când nu mai ai nevoie, iar cel pliabil îl poți strânge, ulterior depozita într-un alt spațiu.
Spații de depozitare
Pentru a profita la maximum de fiecare spațiu și să-l transformi într-unul de depozitare, mobila făcută pe comandă este cea mai potrivită pentru a-ți fructifica acel spațiu. Să ai spații de depozitare cât mai diverse poate fi un atuu pentru orice spațiu de birou, indiferent de domeniul în care activezi.
În primul rând, te ajută să îți creezi o zonă mult mai funcțională, organizată, unde nu vei fi nevoit să îți cauți mereu lucrurile.
În al doilea rând, spațiile de depozitare te vor ajuta să îți păstrezi biroul mult mai curat, departe de o posibilă dezordine.