Bucătăria se numără printre încăperile în care se simte considerabil lipsa spațiului. Și chiar dacă este camera destinată doar uzului alimentar, ea este folosită în majoritatea timpului. Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri pentru a găsi alternative care să ne ajute cu o mai bună organizare a lucrurilor.
Și tu te numeri printre persoanele care se confruntă cu spațiul redus din bucătărie? În articolul de astăzi îți vom da câteva ponturi referitoare la cum să economisești spațiu în bucătărie.
Știm cât de incomodă poate fi o bucătărie unde nu îți poți depozita toate cele necesare sau nu te poți desfășura după bunul plac. Astfel că, mai jos ai câteva sugestii care sperăm să te îndrume spre cele mai bune alegeri.
Mobila făcută la comandă te ajută să economisești spațiu
Alegerea mobilei de bucătărie este principalul factor care contribuie la îmbunătățirea spațiului și la utilizarea acestuia într-un mod cât mai productiv. Cea mai potrivită alegere pentru a economisi spațiu este să îl folosești în întregime. Și poți face acest lucru cu ajutorul mobilei făcută la comandă. Indiferent de cât de mic este spațiul de care dispui, mobila la comandă va utiliza fiecare centimetru al încăperii astfel încât organizarea lucrurilor să îți fie cât mai comodă și utilă.
Pentru a-ți oferi libertate de mișcare poți opta pentru o mobilă cu mânere încastate, atât la sertare cât și la uși. Iar pentru blat poți opta pentru unul mai îngust decât cel standard.
Corpurile de sus le poți realiza până în tavan, astfel câștigi spațiu de depozitare estetic. Iar de așezarea prafului nici că se mai pune problema.
Pentru masa de dining ai opțiunea de a alege între o masă de tip bar sau una rabatabilă (în cazul în care dispui de o bucătărie de tip vagon) pentru a fructifica spațiul.
Compartimentare eficientă a mobilei
Atunci când optezi pentru o mobilă făcută la comandă, automat beneficiezi de o compartimentare practică a dulapurilor și a sertarelor. Eventual, poți adăuga separatoare care să te ajute la o mai bună organizare și delimitare a diferitelor produse și ustensile de care ai nevoie. Astfel le vei putea găsi mai ușor când vei avea nevoie de ele.
Aici încadrăm, de obicei, vesela și ustensilele mici pe care, cu ușurință le putem rătăci unele peste celelalte.
Depozitare practică
Un alt mod de a economisi spațiu este să te folosești de zonele nefolosite de pe pereți pentru a monta cârlige și rafturi pentru a putea depozita ingenios diverse ustensile și alimente.
Pentru corpurile de mobilier inferioare, care sunt destinate depozitării oalelor și a ustensilelor pentru gătit, ai varianta unor sertare glisante care să te ajute să îți menții organizate lucrurile. Evită depozitarea oalelor și a tigăilor unele peste altele. Pe lângă faptul că o astfel de depozitare îți ocupă mai mult loc, devine și un chin atunci când ai nevoie să le scoți pentru a le folosi.
În ceea ce privește mobila de colț, poate că ți se pare aproape inutilă, însă, dacă încorporezi un raft rotativ, organizarea devine instant mult mai simplă. Sau, în cazul mobilei făcute la comandă, poți alege varianta cu sertare care este la fel de eficientă.
Varianta electrocasnicelor încorporabile se numără și ea printre investițiile de durată care te pot ajuta să economisești spațiu.
Designul
Un ultim aspect, dar nu cel din urmă este designul mobilei care, în sine poate oferi senzația de spațiu. Modul în care îți organizezi ustensilele și electrocasnicele în bucătărie poate oferi senzația de spațiu aerisit.
Nuanța mobilei alese constituie, de asemenea, un aspect important care poate oferi bucătăriei senzația de libertate. Poți opta pentru culori deschise și lucioase ale mobilei cum ar fi alb sau crem, lucru la care ai acces dacă optezi pentru o mobilă făcută pe comandă.
Acestea au fost ponturile noastre de astăzi referitoare la cum poți să economisești spațiul din bucătăria ta. Stai pe aproape pentru alte noi idei ingenioase de amenajare.